Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Upseeriston edustajia (Prikaatin esikunta)

Tämmönen Es-ko Warehouse on semmonen kansainvälinen systeemi, mikä muun muassa Makedonian joukkojen ruokasysteemit hoitaa, ja meidän täällä. Niillä on ympäri maailmaa näitä warehouseja (varastoja), ja onko se sit Monacossa vai missä, se pääpaikka.
-    Ruotsalainen pääomistaja. Ottaa rahat tästä ruokailusta kriisialueilla.
-    Norjalainen manageri tällä hetkellä.
-    Kuulemma, jos ei jossain Finbatissa kelpaa sinne tarjotut omenat, että nää on niin paskoja, viekää pois. Ei näitä syö Erkkikään. Niin sit ne palautetaan. Es-ko vie ne Puolan pataljoonalle ja ne syö tyytyväisinä pois... tämmöstä on kuullu. Mikä oli kaikkein hauskinta, me haluttiin, että ois lähetty tän Pecsissä olevan ruokaupseerin kanssa kiertään nää ruuan tuottajat Euroopassa. Hollannissa, Itävallassa ja Italiassa. Sanottiin, että tää kaveri nimeltä Tore tuolla Slavonskissa järjestää, ilman muuta. Pääsette kattoon, että mistä se ruoka tulee. Monacon päästä tuli tieto; näitä miehiä ei päästetä kattomaan, että mistä se ruoka tulee! Että sitten vaan mielellään vedetään vihannesta naamariin, ynnä muuta... alko kyllä epäilyttämään, että... ei päästetä kattoon, että mistä meidän ruoka tulee!
-    Joo. Mitä suomalaisilta jää heitetään puolalaisille.
-    Onhan meillä näitä, erilaisia kompostointisysteemejä.
-    Polakkihampurainenhan perinteisesti on tää lihakortti kahden leipäkortin välissä...
-    Näissä ruokahommissa on semmosta pikkusta suomalaiskansallista vaatimattomuutta havaittavissa. Nää kansalliset ruokalistat, mitä Es-Ko:n kautta voi tilata, Norjasta, Tanskasta, Suomesta ja niin poispäin. Kaikilla muilla on sellaset toistasataa artikkelia omasta maasta valittu. Suomalaisilla on seittemän. Juhla-Mokka, sitten on poronliha, poronkäristys, sitten on, tota, savulohi. Viipaloituna, kokonaisina. Ja HK:n sininen lenkki! Siinon kaikki. Suomalaiset kato on... ei me tarvita mitään muuta... et ei myö suomalaiset enempää tilata ruokaa Suomesta. Toisilla toistasataa artikkelia.
-    Mekin voitas periaatteessa sen kautta hankkia vaikka mitä suomalaista kamaa, mutta jostain syystä...  tuettas kansantaloutta.
-    Nyt se vähän muuttuu kyllä, et tilataan jatkossa enemmän. Tulee sit seuraavaan satsiin enemmän. Leningrad Cowboysista alkaen, oluttakin tulee montaa eri laatua. Vanha 30 vuotisen sodan perinne. Jos ei ole antaa sotilaalle leipää, niin pitää antaa viis litraa olutta.
-    Ite vielä lisäsin sinne sopimukseen ruokaluettelon perään, että kun on Savonlinnasta kotosin, niin, että lihalörtsy.
-    Ja mustaamakkaraa!

 

Seuraava tarina