Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Huolto-osaston (Unkari) edustajia

Tää NSG:n (Nordic Support Group, Unkari) upseeriporukka koulutettiin Ruotsin YK-Koulutuskeskuksessa. Siellä saatiin opit. Sit lennettiin niiden kanssa tänne.
-    Seittemän siviilirekan convoyssä tuotiin kamaa Suomesta tänne.
-    Täytyy sanoo, että en oo montaakaan vastaavaa suoritusta nähny. Täällä olevalle silloiselle pomolle, tanskalaiselle Chief of Staffille se oli kova pala, kun hänen tulossa olevaa saattuettaan johti jääkäritason suomalainen mies.
-    Se oli kysynyt H:lta, että:"Kuka sitä saattuetta johtaa?". Se oli sanonu, että:"K.". "Jaahas Minkäs arvoinen mies tämä K. on?". "Viimeksi Niinisalossa se oli praivitti (private=sotamies)".  Päälliköltä oli menny kahvikuppi pöydälle, ja: "Anteeksi kuinka? Eikö siellä ole yhtään upseeria?". "No ei ole".
-    Niillä on aina se responsible officer, joka on aina oltava niinku sotkemassa joka paikassa. Muuten hommat menee vielä pahemmin käteen kun tavallisesti. Sit kun oli ilmotettu, että mihin aikaan convoy (saattue) saapuu, niin että 27. päivä kello 16.00. Tää vaan, että: "Kuinka te voitte noin tarkasti sen sanoo?". "Tää on sovittu näin aikataulu". Se oli hyvä kun mentiin sitten vastaan kahella autolla. Me ajettiin viimesen auton perässä, ja mä sitten kattelin ihan piruuttani kellosta.  Mun kello oli tasan 16.00 kun viimenen rekka meni Camp Annelin portista sisään. Siinä kuitenkin kaikkien liikennevalojen ja muitten läpi ajettiin, niin siinä ois voinu tulla jokunen minuutti puoleentai toiseen. Meni hemmetin nappiin.
-    23. päivä lähettiin ajaan ja 27. päivä oltiin täällä. Pari yötä Finjetillä ja yks yö Saksassa ja Itävallassa.

Nää jenkkikolonnat on hyviä, kun ne seuraa orjallisesti noita kylttejä mitä on tuolla teiden varrella, et NSG ja sillai. Niitä on sit mustalla pohjalla ja valkosella pohjalla. Ne sekoo niissä. Parhaat on sillai, että kolme... anteeks, neljä kertaa nyt on tullu tohon portille convoy. Hirvee määrä jenkkejä. “Is this Hungary border..??”. Kyselee, että ollaanko nyt rajalla... toinen, että:”Onko tää Kaposvar (USA:n armeijan tukikohta Unkarissa)?” Ihan out. Ne ei morjensta. Tuijottaa vaan eteeensä. Ihan eksyksissä. Mää en ymmärrä kuinka ne voi tulla Kroatiasta tänne ja sit täällä vasta kyselevät, että nytkö ollaan rajalla??? Kerran jo tulleet rajan yli!!! Mää en ymmärrä. Mitä ne rajalla on aatellu? Et mitä kojuja noi tossa on?

 

Seuraava tarina