Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Ekat komennukset oli mielenkiintosia. Kolme päivää Zupanjen ponttoonisillalla. Otin neljäks päivää kompoo ja varusteita mukaan. Sehän oli loppujen lopuks viikko. Sit tein esityksen siitä, että sais vähän korvausta, ruokarahaa mitä meni. Vastaus oli, että ei myönnetä. Kompoa saa niin paljon kun hakee. Ja se silta sinänsä. Siinä oli ne jenkit. Ne kun ylittää ponttoonisillan, niin niiden pitää ajaa hiljaa siinä. Että se kestää se silta. Suomessahan se on toisinpäin, että sotatilanteessa kun sä tuut sillalle, niin kaasu pohjaan ja yli niin nopeesti kun mahdollista. T. sit mokas koko homman siinä. Se oli tullu siihen sillalle. Hubbabubba sit oli kysyny siltä, että:“Do you know how to drive on a bridge here?”. T. siihen, että:“Of course I know”. Ja täysiä, jotain kaheksaakymppiä yli...
    Ei siinä mitään. Meillähän oli se teltta missä oli se asema sitten. Siitä oli vedetty puhelin niitten OPSiin. Puhelin soi. Joku major se ja se. “Colonel Fields wants to see you right now!”. Me vaan, että:“Why?”. No tehän olette se movement control ja hän haluaa nähdä sen pomon. No, minä alikersantti, ja H. siellä. Jaaha jaaha, että minäpäs meen, että missäs se nyt sitten on.
    Se oli oikein semmonen... ois pitäny olla joku cowboyhattu päässä... seiso siinä haarat levällään ja katto sinne omaa siltaansa. Menin siihen, että:“Sir, you wanted to see me, sir”. Sitte tuli. “God damn it. This is my briiiidge. I have built this briiiidge. I have to use the briiiigde for one more year and it is miiiine! And then you god damn Finnish, god damn come here and drive like crazy god damn!” Ja sit, että:“If a single Finn speeds on myyyy briiiidge I will close this briiidge for... It´s myyy briiidge!”.
    Mä sit vaan sen god damnitin seassa, et mitähän tohon nyt sit sanois. Mä olin vaan hiljaa. Sit se, että:“Did you get it?!”.”Yes sir!”.“Did you get it?!”.”Yes sir!”.”Did. You. God. Damn it. Get it!?”.”Yes sir!”. “Diiismissed”. Ja naama punasena pois sieltä ja kusoilemaan pataljoonaan. Mut se oli niinku uran huippu. Jenkkieversti haukkuu suomalaista alikersanttii, movement controllin pomoo...

 

Seuraava tarina