Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Huolto-osaston (Unkari) edustajia

Jätkät kun täällä laskee rahojaan, niin ne laskee tälläi:“Puol tuntia, tunti...”.
-     Joo. "Paljo sulla on rahaa?"."Neljä tuntia".
-    “Mulla on kolme varttia...”
-    Suomessa lasketaan aina, että montako olutta, niin täällä sitten tankobaareissa... no joo.
-    Jos täällä maksaa kuppilassa iso kalja kolme markkaa ja sä pelkät päivärahat ryyppäät, niin se oli...
-    Aivan sairaasti...
-    70 isoo tuoppia päivässä. Pelkkää päivärahaa.
-    Yritys on ollu kyllä hyvä.
-    Pizzaa päälle. Nythän voi tilata tänne hotellille kotiinkuljetuksella. Pizza Hutista tai jostain. Tossa oli hotellin pihassa kerran yks kaveri kädet täynnä pizzaa. Joku Jon tai Frank tai mikä lienee, oli ne tilannu. Ja osoite pelkkä Laterum (asuntohotelli). Talo täynnä kaikenkarvasia tilaajia, eikä sen paremmin osaa sanoo minne pitäis toimittaa.
-    Sit ne tulee aina tähän meidän telkkarihuoneeseen kysymään jostain syystä.
-    Sillon viimeks kun se tuli kyseleen, niin S. osti siltä kaikki pizzat pois seisomasta. Pizzabaari. Kaveri kierteli yli varttitunnin, eikä löytäny, että kenelle ne oli menossa. Varmaan ramppas pariin kertaan kaikki käytävät läpi. Lontoota ei osanu. Ehkä oma nimi. Jees nou Marlboro. Se on just, kun nää ei täällä tätä englantia osaa. Saksaa kyllä puhuu ihan järestään, ei se siinä suhteessa oo ongelma. Mulla. Suomessa ei liikaa oo saksaa opiskelleita.
-    Mutta ruotsia me osataan. Ainakin sillon kun katteltiin hurrien kanssa lätkämatsia. Joka maalista piti ottaa paukkua niiden kanssa.
-    Joo voi helvetti, se oli kans. Svedut juotti oikeen. Ja sit sen päälle kaljaa. Kun peli päätty niin oltiin aika nahat.
-    Sitten kun hävittiin vielä, niin piti vetää masennukseen, ja siipi maassa. Meillä oli Suomen liput ja kaikki mukana.
-    Svedut oli hienosti laittanu siihen tuolit ja pöydät sillai, että siellä oli ruotsalaisten puoli ja suomalaisten puoli. Huudettiin kilpaa siellä TV- huoneessa. Se oli tyly matsi kun Suomi johti vielä jossain vaiheessa kaks nolla ja sit hävis, saatana.
-    Hurrit pisti meidän toimiston ikkunaan päälehdestään ison lehtileikkeen siitä matsista. Kun Tommi Mäkinen voitti rallin maailmanmestaruuden, niin me laitettiin vastaavasti sama Hufvudstadsbladetista, että nekin ymmärtää. Otettiin kopio niin isolle kun ikänä saatiin.