Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Upseeriston edustajia

Etuykköseen (ensimmäinen etujoukko toimialueelle) otettiin semmonen sopiva miksaus eri ammattiryhmiä. Sähkömiehiä, putkimiehiä ja sillai. Jotkut sanoo, että liikaa kerppoja (kantahenkilökuntaa), ja liian vähän ammattimiehiä... meidän komppaniasta oli yksi ammattisotilas matkassa. Paljon vähempään ei pysty. Se mitä täällä sitten luvattiin pääjoukolle, niin se on... ne on nää lupaukset äärimmäisen vaarallisia kun lähdetään maailmalle.                    
    Arviointi olis kyllä pitänyt mennä enempi oikein, eli todeta, että sähkö ei meiltä onnistu paikallisella. Ja toinen, että vesijärjestelmä meidän pitää luoda itse. Siinä oli selkeet epäonnistumiset näissä. Ne oli sit ihan tärkeimmästä päästä. Koska ne kaks kun on kondiksessa, niin homma futaa. Etuporukka valittin sillai, että joka komppania valitsi omat. Sanottiin, että näin monta miestä.                
   Kummassakin tiimissä sit piti olla sellasia miehiä jotka pystyy tähän...  sit alussa asuttiin niissä Auschwitzeissa sangen pitkään. Nyt kytätään näitä homevaurioita ja muita sillai... pikkusen liikuttavaa. Mä tosiaan kans ajattelin, et voeee vittu. Jätkät asu, jumalauta, siä neljässä kerroksessa ja silmät vuosi mätää. Siis V.P:kin, kun mä näin sen aamulla, niin ajattelin, että ei helvetti, oli kamalan näköstä. Silmät ihan... siä oli paljon sellasia tapauksia.
    Joo, tän perustamistouhun kanssa sit joskus niin... mikäli musta riippuu, niin kyllä mää niinku muutaman asian teen selväks. Että näissä systeemeissä pitää olla ehdottoman omavarainen. Siis, ei ole edes mitään muuta vaihtoehtoo. Paikan päällä voi olla sitä sähköö ja siihen päästään liittymään. Mutta helposti tulee eteen se, että hintaa ruvetaan kiskoon niin mielettömästi, et me voidaan kiskoo namikat irti ja sanoo, että pidä sähkös. Kiitos teille ja näkemiin. Keittiökin olis saatu aikasemmin valmiiks jos ois ollu sopiva voimakone valmiina.
    Niin, ja tää vesisysteemikin. Mikä on kaikkein helpoin tapa tämmösissä olosuhteissa lämmittää vettä? Unohtaa tommoset kikkailut. Sillon kun pitää alottaa niin tua vesisaavin. Siis, tollasen padan. Lämmittää sen puilla tai millä tahansa mihin vaan liekin saa. Kylmä vesi riittää. Ei tartte mitään. Lämmittää siinä yksinkertasesti padassa. Nyt on kaikenmaailman, saatana, kaasuhimpeleitä tossa. Kun miettii, että miten sitä ihmiset eli sillo kun ei ollu kaasua tai sähköö. Sillon löyty käyttökelposet toimintakuviot.
    Että kun ei oo töpseliä... se on aika onneton suoritus niinkun pohjoisen havumetsävyöhykkeen kansalta. Niin yksinkertaista on luoda ihan hyvätkin olosuhteet tämmöseenkin paikkaan, että ei oo tosikaan. Lämmittää veden puilla. Se on hämmästyttävä laite. Toimii.
    Ja dieselöljy on kans ihan hyvä siihen lämmittämiseen. Kattila vaan kylkeen. Dieseliä on joka tapauksessa oltava, kun ajetaan niin perkeleesti. Yksinkertastaa pitää näitä kikkailuja. Siinä mennään vähän liian hienoks kun, piru vie, on tämmösiä niinkun tosiaan nää nestekaasulämmittimet. Mulle jäi negatiivinen käsitys niistä jo heti alkuun. Vaatii helvetisti huoltoo näissä olosuhteissa. Ei liian hienoa kannattas tehdä kun tämmöseen persläpeen tulee. Mää oon asunu maalla ja oli mökkejä missä ei ollu sähköö ja... mutta ei me siä kärsitty koskaan. Mua vitutti täällä käydä kylmässä suihkussa. Että miksei tässä oo vettä ämpärissä? Ja kuumavesiastia tossa. Ja siitä miksaa.

 

Seuraava tarina